در این یادداشت به بخش هایی از فرایند انبارداری و تدارکات برای ارائه خدمت هر چه شایسته تر به زائرین معزز کشورمان پرداخته ایم .
انبارداری مواد غذایی و تدارکاتی یکی از جوانب حیاتی برای آشپزخانههای مرکزی به لحاظ محیطهای پیشگیری از فساد مواد غذایی ، بویژه در محلهای پرجمعیت نظیر حج ، با بهره مندی از بخش های متعددی مانند سردخانه و سایر تجهیزات ضروری ، بسیار حائز اهمیت میباشد .
هدف از بهره مندی از تجهیزات مدرن انبارداری در ستادهای حج کشورمان در مکه مکرمه و مدینه منوره ، جمعآوری و مرتب کردن مواد غذایی و تدارکاتی مورد نیاز برای تهیه غذا و پخت و پز در آشپزخانههای تحت مدیریت و نظارت ستادهای حج است .
در اینجا سعی می شود حتی الامکان به معرفی بخشی از خدمات انبارداری و تدارکاتی ستادهای حج 1403 برای ارائه خدمت هر چه شایسته تر به زائرین معزز کشورمان بپردازیم .
مواد غذایی مورد نیاز آشپزخانههای مرکزی مکه مکرمه و مدینه منوره ، برای تهیه غذا و پخت و پز ، همچنین اقلام تدارکاتی مورد نیاز کاروان ها ، باید به گونهای باشد که تمامی نیازهای روزانه زائرین تضمین شود . موادی نظیر برنج ، گوشت ، مرغ ، سبزیجات ، میوه ، روغن ، زیتون ، کره ، پنیر ، تخم مرغ و... باید همواره در انبارها با بهترین کیفیت انباشت ، آماده سازی ، در صورت لزوم فرآوری و قابل دسترس برای توزیع متناسب با جمعیت زائران مستقر در هتل ها ، مجموعه ها و یا ایام تشریق باشد ، که خود به لحاظ برآورد های آماری و زمانی ، همچنین در نظر گرفتن نیازمای غذایی افراد بیمار یا نیازمند به غذای رژیمی از پیچیدگی های خاص به لحاظ برآوردهای دقیق برشمرده شده دارد . همچنین باید به این نکته توجه داشت که محیط انبار باید به گونهای تنظیم شود که خوراکی ها ، تازگی خود را حفظ و از خراب و فاسد شدن در امان باشند.
یکی از مهمترین چالشهای مربوط به انبارداری مواد غذایی و تدارکاتی در آشپزخانههای حج ، میتواند مدیریت مناسب این انبارها و کنترل پایدار مقدار مواد غذایی باشد . عواملی نظیر ناپایداری در فرآیند خرید یا ورود و خروج مواد از انبار ، چگونگی نگهداری ، فرآوری و مصرف مواد غذایی ، دشواری در تشخیص میزان مواد مورد نیاز و... میتوانند این چالشها را تشدید نماید.
بعنوان راهکار و پیشنهادی برای مقابله با چالشهای پیش گفته ، میتوان از به خدمت گرفتن نرمافزارهای مدیریت انبارداری مواد غذایی ، ایجاد سیستم های هوشمند برای کنترل مقدار مواد غذایی ، ارائه آموزشهای تخصصی به کارکنان مسئول در انبارها و تدابیر سختگیرانهتر در اعمال دستورالعمل های بهداشتی و ایمنی در انبارداری مواد غذایی اشاره نمود ، که تماما با اعمال مدیریت راهبردی و نظارت کارکردی ، هدایت و حمایت می شوند .
همچنین اهتمام ویژه مسئولین ستادهای حج به رعایت مقررات و استانداردهای بین المللی مدیریت انبارداری مواد غذایی ، تعهدی استکه مسئولین و دست اندرکاران حج جمهوری اسلامی ایران اعمال می نمایند تا بهبود عملکرد عملیات در این راستا مستمر باشد و بهترین خدمات به زائرین کشورمان برای انجام مناسکی بدون دغدغه خاطر در امر تغذیه سالم و نقش آفرین در توان جسمانی آنان فراهم گردد .
از اینرو انبارداری مواد غذایی مورد نیاز آشپزخانههای حج 1403 یکی از جنبه های حیاتی در تامین و تدارک مواد غذایی سالم و مطلوب برای زائرین حج کشورمان از سوی مسئولین ذیربط بوده و می باشد . آگاهی زائران معزز از این امر ، اطمینان بخش و نقطه امیدی برای آنان در انجام خدمات متعهدانه و مسئولانه دست اندرکاران سازمان حج و زیارت در طول این سفر معنوی است و آرام بخش دغدغه های احتمالی برای خانواده های محترم شان و همه کسانی که به بهبود مستمر و ارائه خدمت شایسته می اندیشند .