یکشنبه, 30 دی 1403
جستجو
با رهروان حج 1403/

مدیریت و نظارت بر اقلام تغذیه و تدارکات

379
0
در این یادداشت به موضوع مدیریت و نظارت بر اقلام تغذیه و تدارکات اشاره شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان حج و زیارت ؛ مدیریت و نظارت بر اقلام تغذیه و تدارکات یکی از مسائل بسیار حیاتی و مهم در موسم حج می باشد و از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا تأمین اقلام تغذیه و تدارکات به صورت بهینه و موثر، نقش مهمی در سلامت و رضایت زائرین ، افزایش آمادگی توان جسمانی برای ایام تشریق و کاهش هزینه‌های اضافی دارد. در این راستا، نظارت دقیق و مدیریت صحیح بر این امور نیز حائز اهمیت فراوان است. بنابراین، مدیریت و نظارت بر اقلام تغذیه و تدارکات باید بتواند این نیازها را به درستی پیش‌بینی و برنامه‌ریزی نماید.
از دیگر موضوعات مهم در این زمینه ، نظارت دقیق بر کیفیت اقلام تغذیه و تدارکات است. اطمینان از اینکه اقلام تحت نظارت دارای استانداردهای بهداشتی و کیفی قابل قبول هستند، از اهمیت بالایی برخوردار است. بررسی و کنترل بر اقلام مصرفی، از جمله سبزیجات و مواد خوراکی، به منظور جلوگیری از وقوع بیماری‌ها و سوء‌استفاده از مواد مضر، اقدامی ضروری و لازم است ، که توسط کارشناسان تغدیه و تدارکات ستادهای حج با دقت نظارت و مورد توجه قرار می گیرد .
در نهایت ، یکی دیگر از مسائل مهمی که در این خصوص به آن توجه می شود این است که ارتقاء فرهنگ ایمنی و بهداشت در محیط کار آشپزخانه های مرکزی مورد توجه قرار گیرد ، که با توجه به اهمیت بالایی که سازمان حج و زیارت برای آن قائل است ، توسط کارشناسان خبره در بازرسی و نظارت مورد بررسی و کنترل قرار می گیرد. شایان ذکر است که آموزش‌های لازم برای ایجاد آگاهی در مورد بهداشت و ایمنی در استفاده از آشپزخانه های مرکزی و صنعتی که برای این منظور در مکه مکرمه و مدینه منوره تدارک دیده شده اند به صورت دوره‌های منظم قبل و حین عملیات حج مورد توجه قرار گرفته است .
با توجه به موارد بیان شده ، می‌توان گفت که مدیریت و نظارت بر اقلام تغذیه و تدارکات در حج 1403 به یکی از مسائل حیاتی برای خدمت هر جه بهتر به زائرین طی عملیات اجرایی حج تبدیل شده است که بی تردید در بین بعثه کشورهای اسلامی حج گذار سال 1445 بی نظیر است. چرا که ، توجه به نیازهای حجاج ، ایمنی محیط آشپزخانه های مرکزی مورد استفاده ، کیفیت اقلام مصرفی و ارتقاء فرهنگ ایمنی و بهداشت بر پایه نظارت پیوسته بر اقلام تغذیه و تدارکات ، مورد توجه اکید می باشد تا بهبود عملکرد سازمان حج و زیارت را در تامین رضایتمندی حجاج معزز تضمین نماید.

اخبار مرتبط

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.