مسئول تغذیه و تدارکات در عملیات حج ۱۴۰۳ در خصوص خدمات تغذیه و تدارکات در ایام تشریق و همچنین در ادامه این موسم توضیحاتی را ارایه داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ آقای اصغر حاجیزاده درباره جزئیات عملکرد این واحد و برنامه ریزی های صورت گرفته برای ایام تشریق گفت: تمامی اقدامات تغذیه و تدارکات براساس برنامه ریزی و نظرات کارشناسان دارای صلاحیت انجام می گیرد و در این میان میزان کالری مورد نیاز زایران، شرایط آب و هوایی، ذائقه زایران، شرایط جسمی و دریافت امکانات موجود در کشور میزبان مورد توجه قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه از ابتدای موسم حج تاکنون تمامی تلاش خود را برای ارایه تغذیه مناسب به کار بسته ایم درباره اقدامات ایام تشریق گفت: در ایام تشریق هم اولویت اصلی ما سالم نگه داشتن غذا و تأمین کالری مورد نیاز در این 4 روزه بود.
وی ادامه داد: بر اساس نظر کارشناسان تغذیه و پزشکان با توجه به شرایط جغرافیایی و اعمال و مناسک در این روزها، وعدههای غذایی خود را مبتنی بر نیاز جسمی و ذائقه کلی زائران تدارک دیدیم.
حاجی زاده تصریح کرد: در همین راستا هم در هر وعده مواد غذایی متنوعی را بین زائران در عرفات و مشعرالحرام و منا توزیع کردیم تا به بهترین نحو و با کالری مناسب به اعمال بپردازند.
وی با اشاره به سرانه آب مورد نیاز هر زائر در ایام تشریق گفت: آب معدنی مورد نیاز زایران در عرفات، مزدلفه و منا به خوبی تامین شد و در سه روز بیتوته در منا و عزیمت زایران به جمرات تامین آب و یخ مورد نیاز به خوبی انجام شد.
وی در خصوص تغذیه ایام تشریق نیز گفت: طبخ غذای زایران کشورمان در آشپزخانه های مکه صور ت گرفت و در زمانی که زایران بدنبال اعمال و مناسک و برگزاری آن به بهترین نحو بودند، نیروهای آشپزخانه به صورت شبانه روزی بدنبال تهیه غذای زایر ان بودند.
حاجی زاده با بیان اینکه غذای زایران از آشپزخانه های مکه به منا منتقل و تقدیم زایران می شد گفت: به اذعان خود زایران، امسال در ایام تشریق غذای مناسبی به زایران تقدیم شد؛ همچنین بسته بندی غذا نیز به نسبت سنوات گذشته تغییراتی یافته بود که از لحاظ کیفیت بهداشتی و زیبایی مورد توجه بوده است.
وی از همه دست اندرکاران و نیروهای زحمتکش که در تهیه غذای زایران به ویژه در ایام تشریق نقش قابل توجهی داشتند تشکر کرد.
حاجی زاده همچنین به طبخ و توزیع غذای زایران در روزهای آتی در مکه و مدینه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر آشپزخانه های مکه با ظرفیت کامل در حال طبخ غذا هستند که رفته رفته از تعداد حجاج و بار این آشپزخانه ها تا حدودی کاسته می شود اما در هر صورت این عزیزان تا زمان حضور زایران در مکه فعال هستند.همچنین آشپزخانه های مدینه منوره هم فعالیت خود را از فردا آغاز می کنند و طبخ و توزیع غذای زایران نیز از روز جمعه صورت می پذیرد.
وی افزود: آشپزخانه های طبخ و توزیع غذای زایران نیز از روز
گذشته و با بازگشت همه نیروهای خدمتگذار به این شهر مهیا شده و کار طبخ به خوبی انجام می پذیرد.