دوشنبه, 18 تیر 1403
جستجو
با رهروان حج 1403/

آیا تغذیه و تدارکات کشورمان در موسم حج با دیگر کشورها متفاوت است/ چرخه خدمت رسانی در طبخ و توزیع غذا چگونه شکل می گیرد +تصاویر

2811
0
مسئول واحد تغذیه و تدارکات در عملیات حج تمتع 1403 با اشاره به زحمات شبانه روزی همه دست اندرکاران در واحد تغذیه و تدارکات ، گفت: روند بسیار گسترده ای را به جهت برنامه ریزی، تهیه اقلام، تدارکات، طبخ و توزیع غذا شاهد هستیم که این چرخه در نهایت منتج به رضایتمندی زایران ما می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ فرایند تغذیه و تدارکات در موسم حج تمتع یکی از مهمترین بخش هایی محسوب می شود که گاها از چشم بسیاری از زایران دور می ماند و آنها فقط دسترنج تلاش های شبانه روزی را روی میز رستوران هتل های خود ملاحظه می کنند.
اقداماتی که چه بسا برای آن ماهها کار کارشناسی و تلاش شبانه روزی صورت می گیرد تا غذایی مطلوب و مطابق استانداردهای بهداشتی تقدیم افراد گردد.
در این میان اداره کل تغذیه و تدارکات عملکرد خود را به منصه ظهور رسانده و گوشه ای از دریای خدمات خود را بیان کرده است ؛ واحدی از ستاد که شبانه روز تلاش می کند تا خدمتی مطلوب را ارایه نماید تا رضایتمندی زایران در این حوزه افزون گردد.
آقای اصغر حاجی زاده مسئول تغذیه و تدارکات در موسم حج تمتع درباره اقدامات صورت گرفته در موسم حج تمتع گفت: بخش نخست فعالیت ما آسیب شناسی برنامه های اجرا شده می باشد که این مهم نیز همیشه بعد از پایان حج انجام می گیرد.
وی افزود: این آسیب شناسی در همه حوزه ها شامل آشپزخانه ها، برنامه غذایی، شرکت های طرف قرارداد، اقلام تدارکاتی و .... می باشد.
حاجی زاده با بیان اینکه قدم بعدی ، تدوین برنامه غذایی می باشد، گفت: گام دیگر پس از آسیب شناسی ، تدوین برنامه غذایی می باشد که این اقدام بسیار مهم با حضور کارشناس بهداشت، کارشناس تغذیه، نماینده هیئت پزشکی ، مدیران آشپزخانه سنوات قبل و کارشناسان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت انجام می گیرد.
وی افزود: پس از این جلسه کارشناسی ، میزان کالاهای مصرفی و نوع آن احصا می شود که بعد از این مهم روند شرکت های خدمات دهنده مورد بررسی قرار می گیرد که در پایان پس از اقدامات دقیق و متناسب با برنامه ریزی ها، عقد قراداد با شرکت های تامین کالا نیز انجام خواهد شد.
حاجی زاده با بیان اینکه تمامی برنامه غذایی و خرید تدارکات متناسب با آسیب شناسی انجام می گیرد، گفت: در برنامه غذایی همه موضوعات اعم از شرایط آب و هوایی، ذائقه ملی ، کالری مورد نیاز زایران و ..... توجه می شود و این اقدام نیز مطابق همان آسیب شناسی ها می باشد. تمامی این اقدامات حداقل 6 ماه پیش از موسم حج تمتع پایان می پذیرد.
وی تصریح کرد: در موضوع آشپزخانه ها، تعداد نیروی انسانی، مدیریت آشپزخانه ها ، امکانات و ..... نیز آسیب شناسی به صورت جز به جز صورت می گیرد .
مسئول تغذیه و تدارکات در موسم حج تمتع 1403 درباره برخی تفاوت های صورت گرفته در غذای زایران گفت: به طور متوسط صبحانه گرم برای زایران کشورمان افزایش یافت ؛ همچنین تا حدودی به تنوع غذاها اضافه کردیم و تنوع در دورچین های غذا نیز صورت گرفت.
وی با بیان اینکه در سنوات قبل نیز دست اندرکاران تلاش های زیادی در خصوص تغذیه و تدارکات انجام دادند گفت: سعی کردیم تا اقدامات مناسب و مهمی که در سنوات گذشته صورت گرفته بود را دنبال کنیم و به ارتقا خدمات تغذیه و تدارکات بپردازیم.
حاجی زاده با اشاره به اینکه 17 نفر در این واحد در مکه و مدینه منوره تلاش می کنند، تصریح کرد: از همه همکاران که در روند فعالیت تغذیه و تدارکات تلاش می کنند نیز تشکر می کنیم و امیدواریم تمامی این تلاش ها به افزایش رضایتمندی منتج شود.
وی افزود: در آشپزخانه های ما نیز در مدینه منوره جمعا 36 آشپز و در مکه مکرمه 194 نفر آشپز در کنار سایر دست اندرکاران در آشپزخانه های پخت متمرکز غذا خدمت رسانی می کنند.
مسئول واحد تغذیه و تدارکات در خصوص خدمات تغذیه و تدارکات توسط سازمان حج و زیارت کشورمان و قیاس آن با دیگر کشورها گفت: غذای زایران ایرانی در مکه در دو آشپزخانه و در مدینه منوره در دو آشپزخانه به صورت متمرکز، توسط آشپزهای ایرانی و مطابق تمامی استانداردهای بهداشتی و با مرغوبترین کالاهاو اقلام خوراکی طبخ و سپس با هیترهای برقی برای سرو ، به هتل ها منتقل می شود که تمامی این چرخه از ابتدا تا انتها بنابر برنامه ریزیها، دستورالعمل ها و مطابق شرایط بهداشتی انجام می گیرد .
وی افزود: هیچ کشور دیگری با چنین حجمی طبخ و توزیع را ندارد چرا که ما در روزهای مختلف به طبخ سه وعده غذای گرم مبادرت می کنیم و با توجه به تنوع غذایی مردم کشورمان و همچنین برنامه ریزی های صورت گرفته، کار بسیار بزرگی در حال انجام است.
حاجی زاده تصریح کرد: به عنوان نمونه برخی کشورهای حاضر در موسم فقط دو وعده غذای گرم ارایه می دهند یا بسیاری کشورها غذا را خریداری می کنند و در این حجم پخت و پز صورت نمی گیرد و طبیعتا نظارت و روند بهداشتی نیز روی تغذیه آنها به مانند تغذیه و تدارکات کشورمان وجود ندارد.
وی تاکید کرد:بحمدالله از نیروهای توانمند که عاشقانه و خالصانه به تلاش می پردازند برخوردار هستیم ؛ در خصوص بهداشت نیز با لطف و عنایت الهی کارها به خوبی پیش رفته و تاکنون مشکلی به این لحاظ نداشته ایم.
حاجی زاده درباره مواد تدارکاتی هم توضیح داد: اقلامی همانند برنج ، گوشت، مرغ ، میوه جات ، صیفی جات ، نان ، لبنیات ، نوشیدنی ها ، آب و .... در عربستان و مطابق برنامه ریزی ها با رعایت استاندارد کیفی مناسب تهیه می شود.
وی افزود: اولویت سازمان حج و زیارت تامین اقلام با کیفیت برتر و مناسب است و سعی کرده ایم اقلامی که برای طبخ غذا مصرف می شود را از مرغوبترین ها تهیه نماییم.
حاجی زاده درباره نان مصرفی زایران نیز گفت: 5 نوع نان در هتل ها توزیع می شود که شامل نان لواش ، سامولی ، لبنانی، تست و همبرگری می باشد که بالاترین تنوع نان و بیشترین رضایتمندی را در این رابطه شاهد هستیم.
مسئول واحد تغذیه و تدارکات در حج تمتع 1403 درخصوص کادر آشپزخانه های الافندیه ، ابوسرهد مکه و اقلیمیه و خمری مدینه گفت: نیروهایی که برای موسم حج تمتع انتخاب می شوند از چرخه مصاحبه تخصصی و پزشکی می گذرند و باید دارای کارت بهداشت باشند که پس از موفقیت در ابعاد مختلف می بایست توسط مدیر آشپزخانه هم مورد سنجش قرار بگیرند؛ در این فرایند انتخاب بهترین و توانمندترین افراد که خالصانه و عاشقانه به زایران خدمت کنند، برگزیده خواهند شد.
وی درخصوص توانایی طبخ در آشپزخانه ها نیز گفت: با توجه به شرایط آشپزخانه ها و همچنین تعداد نیرو و ظرفیت های موجود آشپزخانه الافندیه مکه در موسم حج امسال توان طبخ 56 هزار پرس غذا در هر وعده را داشته است که این روند برای آشپزخانه ابوسرهد به 30 هزار پرس در هر وعده رسید و آشپزخانه های مدینه منوره نیز هرکدام در هر وعده 6500 پرس غذا را طبخ کرده اند که از تمامی دست اندرکاران تشکر می کنیم.
حاجی زاده در پایان ضمن خسته نباشید و خداقوت به همه نیروهای تغذیه و تدارکات و تمامی دست اندرکاران فعال در این حوزه تصریح کرد: هدف ما جلب رضایت حداکثری زایران می باشد که امیدواریم تاحدودی به این مهم دست یافته باشیم و قطعا در سنوات آتی با آسیب شناسی ها و رفع نقاط ضعف و توجه به نقاط قوت در پی رشد خدمت رسانی خواهیم بود.

اخبار مرتبط

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.